14 appartementen en 9 grondgebonden woningen Wijhe

Plaats: Wijhe
Opdrachtgever: SallandWonen
Architect: De Velde Architecten te Kampen
BVO: – m2


Vrijwel aansluitend aan de opgeleverde 88 appartementen Schuilenburg in Raalte, eveneens in opdracht van SallandWonen gerealiseerd, ontving Jansman Bouw een opdracht voor het realiseren van een appartementengebouw met 14 appartementen en 9 grond­gebonden woningen, direct aan het dorpsplein in hartje centrum van Wijhe.

De gebouwen zijn ontworpen door De Velde Architecten uit Kampen en moesten voldoen aan het dorpse karakter. Er is bijzonder veel aandacht besteed aan het beeldkwaliteitplan. De appartementen zijn ondanks het éne volume toch zodanig gedifferentieerd, dat het hoge kwaliteit en kleinschaligheid uitstraalt.

De grondgebonden woningen overtreffen de hoge mate van esthetica. Authentiek is de juiste duiding van het prachtige schoonmetselwerk met veel kunstwerkjes. De woningen zijn modern en naar de laatste stand der techniek, maar geheel onderhoudsvrij. Bouwfysische prestaties zijn onder meer het “luchtdicht” bouwen en het hoogwaardig isoleren van de schil met een Rc van 5.0.

De diversiteit aan materialen, de vele, vele details en het gedetailleerde metselwerk zijn koren op de molen van de vaklieden van Jansman Bouw.
Andere uitdagingen waren de binnenstedelijke aspecten en de minimale bouwlocatie.

De opdracht betrof alle bouwkundige werken inclusief alle installaties. De coördinatie van alle betrokken partijen behoorde eveneens tot de integrale opdracht.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa