De 11e Jansman school op rij is een feit!

Emmerhout siteformaat

De gemeente Emmen heeft Jansman voor de tweede maal onderhands uitgenodigd om nog eens een school voor haar gemeente te realiseren.

Scherp als altijd, was sprake van een minimaal verschil op prijs. Dit in combinatie met een uitstekend plan van aanpak en passende invulling voor SROI als erkend leerbedrijf, maakte dat de gemeente uit vijf inschrijvingen koos voor de inschrijving van Jansman Bouw.

Na gerealiseerde scholen in Heino, Katwijk, Opende, Utrecht, Emmen, Amsterdam, Raalte, Zwolle, Neede, en nog eens Utrecht nu de 11e school op rij. Jansman mag zich onderhand een specialist noemen in onderwijsgebouwen en is trots op de waarderingen van gemeenten en schoolbesturen.

De school is een ontwerp van Kristinsson Architecten en ingenieurs, ook geen onbekende in onderwijsland. Met ca. 3.500 m2 is het een flinke brede school met huisvesting voor meerdere gebruikers waaronder twee basisscholen, een peuteropvang accommodatie en een bibliotheek. Het gebouw is ontworpen volgens de principes van Passief Bouwen. Hiermee heeft de school een zeer efficiënt energiegebruik waarbij zon-oriëntatie een van die principes is.

Enervisie heeft getekend voor het ontwerp van de installaties, die naast bouwkundige principes in belangrijke mate bepalend zijn voor het slagen van de Passief Bouwen normen. Koren op de molen van Jansman Bouw die zich de afgelopen 5 jaar nadrukkelijk heeft gericht op gebouwen met een hoge duurzaamheidambitie waarbij comfort, klimaat, energieverbruik/m2 en wijze van opwekking de achterhaalde EPC norm zal vervangen.

Jansman Bouw is sinds ruim een jaar deelnemer aan de werkgroep Active House NL, een initiatief van SBR-CURnet TU Delft in samenwerking met ondermeer ingenieursbureau Nieman om te komen tot een Nederlandse versie van deze internationale norm die Nul op de Meter en energieneutraal bouwen in relatie brengt tot een zeer hoge mate van comfort. De beleving van de gebruiker gaat hierbij boven de energieprestatie uit.

Nog voor de zomervakantie gaat de schop in de grond om het fraai vormgegeven “Emmerhout” te laten verrijzen.

 

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top