22 november

Stadsvilla’s centrum Nijverdal, binnenkort in de verkoop.

Na een langdurige bestemmingsplanprocedure kunnen de volgende stappen worden gezet en de omgevingsvergunning aangevraagd. Direct aan het centrum, grenzend aan het marktplein ligt het allerlaatste stuk grond dat nog een invulling dient te krijgen. Nu staan op het perceel een leegstaand bankgebouw en enkele woningen die anti kraak bewoond worden. Nijverdal is ten aanzien van de winkel- en kantoorbehoefte ruimschoots voorzien. Dit is de reden dat samen met de gemeente gezocht is naar een andere, centrum waardige invulling. Die is gevonden in het ontwikkelen van 18 grondgebonden stadsvilla’s. Het is algemeen bekend dat de behoefte om rondom het centrum te wonen en werken toeneemt. Openbaar vervoer en alle voorzieningen zoals parkeren in de directe nabijheid heeft voor vele doelgroepen de voorkeur. Daarom zijn 18 stadsvilla’s ontwikkeld in twee varianten. Direct aan het marktplein zijn 10 aaneengesloten stadsvilla’s voorzien met achtertuinen grenzend aan het compacte privé parkje aan de achterzijde. De woningen met een gevel-trap naar de voordeur doen denken aan grachtenpandjes die vaak in centra van omliggende steden te vinden zijn. De splitlevel die hierdoor op de begane grond ontstaat maakt de woning speels. Om de hoek, langs de Constantijnstraat een blokje van 3 en 2 stadsvilla’s. De voorgevels van deze woningen liggen op de Zuidkant. Om geen achtertuinen op de Noordkant te krijgen is gekozen om grote terrassen op het Zuiden gericht aan te leggen op 1e verdiepingsniveau en dak niveau. Wat beide varianten gemeen hebben is dat ze voor een brede doelgroep geschikt zijn. Wonen met beroep aan huis, het zogenaamde kangoeroe wonen of alleen wonen maakt dat jong en ouder ruime mogelijkheden hebben. De woningen kunnen worden voorzien van woninglift zodat de toegankelijkheid wordt verhoogd. Het indelen van de woningen staat vrij om bijvoorbeeld lofts in te richten. De basis plattegronden zijn vanzelfsprekend beschikbaar en compleet. Parkeren is voorzien aan de achterzijde waar een aardige ruimte wordt ingericht als privé parkje.