Kindcentrum Emmerhout Emmen

Plaats: Emmen
Opdrachtgever: Gemeente Emmen
Architect:Architekten- en ingenieursbureau Kristinsson Deventer >BVO: 3.700 m2


Opdrachtgever Gemeente Emmen heeft opnieuw de realisatie van een nieuwe school opgedragen aan ons. Enkele jaren geleden hebben wij de Catamaran gebouwd, een school voor speciaal onderwijs.

En nu dus een Kindcentrum waarin straks OBS de Kubus en PC/RK Jenaplanschool Kristalla gehuisvest worden, evenals een kinderopvang, een voorschool en een bibliotheek.
Het gebouw, ontworpen volgens het concept ‘passief bouwen’ en het ‘all electric’ principe, wordt voorzien van een warmtepomp en ruim 350 zonnepanelen.

In opdracht van de gemeente Emmen begeleidt LindHorst huisvestingsadviseurs uit Hoogeveen het gehele bouwproces. Architecten- en ingenieursbureau Kristinsson uit Deventer is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat bestaat uit een tweelaags gebouw met een oppervlakte van 3.700 m².

Dit duurzame Kindcentrum is onderhoudsvrij aan de buitenzijde door toepassing van keramische gevelbekleding en aluminium kozijnen.

Wij hebben de onderhandse aanbesteding gewonnen op onze toegevoegde waarde op het gebied van social return, samenwerking met onderwijsinstellingen en borging van kwaliteit. Op deze punten was voldoende onderscheidend vermogen om de opdracht aan ons te gunnen.

De opdracht betreft de realisatie van de bouwkundige werken inclusief de gehele coördinatie.

 

Recente projecten

Sportcomplex Nieuw-Tijenraan Raalte

nieuwbouw, onderwijs-mfa, recreatie-sport

Zorgappartementen Florisberg Muiderberg

nieuwbouw, zorg

Kindcluster Teun de Jager Utrecht

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Supermarkt Dirk van den Broek Raalte

verbouw, retail